TZ Punat

Upute o dobivanju propusnica u turističke svrhe

Nastavo na Odluku o zabrani napuštanja županija, prosljeđujemo informaciju kako je Ravnateljstvo civilne zaštite RH objavilo Upute za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj koja uključuje i uputu o dobivanju propusnica u turističke svrhe.

Sve informacije i kontakte možete pronaći na službenim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite RH:

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/uputa-za-primjenu-odluke-o-zabrani-napustanja-podrucja-zupanija/3313

 

Pri tome skrećemo pozornost na sljedeće napomene:

  1. Za dobivanje e-Propusnice za drugi opravdani razlog, odnosno odlazak u hotele ili druge smještajne objekte potrebno je izvršiti uplatu smještaja najkasnije do dana stupanja na snagu Odluke (23.12.2020. godine) i priložiti potvrdu uplate/račun objekta kod zahtjeva za Propusnicu.
  2. Zahtjev za e-Propusnicu upućuju gosti isključivo Ravnateljstvu civilne zaštite RH:
  • u sustavu e-Propusnice (https://epropusnice.gov.hr) za slanje zahtjeva Ravnateljstvu civilne zaštite potrebno je odabrati županiju XXI GRAD ZAGREB te u izborniku stožera odabrati "Ravnateljstvo civilne zaštite"
  • ukoliko gost nema pristupa sustavu e-Propusnice, zahtjev se šalje na adresu propusnica@civilna-zastita.hr uz dostavu sljedećih podataka: ime i prezime, OIB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

 

Smještajni objekt ili turistička zajednica nisu odgovorni za izdavanje Propusnica, niti mogu utjecati na odluke Ravnateljstva civilne zaštite. Uputa je složena sukladno dostupnoj dokumentaciji na stranici https://civilna-zastita.gov.hr