TZ Punat

Restoran "Marina"

RECEPTI:

Grdobina u umaku pancete na rižotu od koromača (4 osobe)

*800 g filea grdobine izrezati na 12 komada i začiniti sa malo soli. Svaki komad grdobine omotati kriškom pancete i učvrstiti čačkalicom. Tako omotane medaljone grdobine kratko zapeći sa svake strane u zagrijanoj tavi na malo ulja, a potom položiti u zagrijanu pećnicu (65°C). Pola glavice crvenog luka izrezati na sitne kockice, dodati koromač i lagano pirjati sa 100 g maslaca. Nakon nekoliko minuta dodati 300 g riže i miješati na laganoj vatri dok riža ne postane staklena, a potom dodati 100 ml bijelog vina. Kad prokuha postepeno dodati 800 ml vrućeg ribljeg temeljca uz često miješanje. Kad je riža gotova dodati 1 žlicu naribanog parmezana i 0,15l tučenog slatkog vrhnja. Lagano izmiješati i potom dodati malo kosanog kopra.
* Rižoto servirati na zagrijani tanjur. Grdobinu izvaditi iz pećnice, odstraniti čačkalice i položiti na rižoto (3 medaljona po osobi). Preliti sa nekoliko kapi maslinovog ulja i servirati.


Presnac

Od brašna, šećera, maslaca, jaja i malo soli izmijesiti tijesto i izvaljati ga u okrugli oblik veličine jednog većeg tanjura. Takvo tijesto služi kao plašt kojim omotamo smjesu od sira.
Mladi ovčji sir sitno samljeti. Izmiješati šećer i žumanjke, začiniti, dodati sir i brašno. Smjesu od sira staviti u pripremljeno tijesto i zatvoriti rubove.
Tako složen „Presnac“ peče se u pećnici na umjerenoj temperaturi dok lijepo porumeni.
Posuti šećerom u prahu.

tel.: +385 (0)51 654-380

DOBAR TEK!