TZ Punat

Restoran "Antonio"

RECEPTI: Svinjski file u umaku od maslina

SASTOJCI za četiri osobe:

  • Svinjski file 1 kg;
  • Masline 0,4 kg;
  • Maslinovo ulje;
  • Šurlice 0,8 kg;
  • Začini.

PRIPREMA: Dan ranije očistimo file i narežemo ga na medaljone koje potom stavljamo u maslinovo ulje da odleže 24 sata prije pripreme. Masline očistimo od koštica i nasjeckamo na komadiće koje zatim lagano prepržimo na maslinovom ulju. Kada se masline preprže stavljamo medaljone koje smo prethodno na roštilju prepržili do zlatne boje. Nakon nekoliko trenutaka sve zajedno podlijemo sa malo umaka za pečenje i pustimo da se sve zajedno još malo sjedini.
Sve zajedno serviramo sa domaćim šurlicama koje smo prethodno kuhali u slanoj vodi i maslinovom ulju.

Tel.: +385 (0)51 854-771

DOBAR TEK!