TZ Punat

KRK FOOD FEST - okusi jeseni

Na otoku Krku se od 20.09.-20.10.2019. u 14 restorana održava manifestacija Krk food fest: Okusi jeseni. Krk nosi u sebi tragove antičkih vremena i bogate srednjevjekovne povijesti, a prekrasna priroda i more koje ga okružuju uz bogatu arheološku i kulturnu baštinu nude i niz gastronomskih razloga za posjetu. Uz kvarnerske škampe, kozice, školjke, muzgavce i ribe, Krk je poznat po svojoj janjetini koja pase od mora slanu aromatičnu travu, po sorti grožđa i vina Žlahtina, po Krčkom pršutu i siru, tjestenini šurlice koje na iglama za pletenje pripremaju krčke domaćice, samoniklom začinskom bilju, ekološki uzgojenom voću i povrću te maslinovom ulju iz krčkih maslinika.

Ako se tijekom jeseni nađete na Krku, imati ćete prilike probati i namirnice koje su u to doba najbolje te su inspiracija kreativnosti krčkih restoratera – lignje, vrganji, masline, grožđe, smokve, kesteni, bundeve, kruške i jabuke, pripremaju se uz ostale krčke specijalitete u slatkim i slanim varijantama. Pašteta od pršuta, smokava i oraha, pohane masline, juha od mrkve i naranče, juha od češnjaka, šurlice sa šumskim gljivama i pancetom, bruschette s vrganjima, mrkač na salatu sa smokvama i pomidorima, hobotnica u umaku od maslina, grdobina u žlahtini, rižoto s vrganjima, pačja prsa s pireom od boba i umakom od borovnice, svinjski medaljoni u krem umaku od bundeve i kadulje, biftek od jelena u krusti od kakaa s restanom bučom, njoki od bundeve, torta od prhkog tijesta s mendulama i voćem, palačinke od bundeve s medom i orasima, kruške u crnom vinu – samo su dio od preko 100 specijaliteta razasutih po otoku Krku u restoranima Rivica, NJIVICE; Bracera, Malin i Noštromo, MALINSKA; Kuća krčkog pršuta, VRH; Marina i Volsonis, KRK; Bocoon i Marina, PUNAT; Slamni, KLIMNO; Vinotel Gospoja, VRBNIK; Bag, Forza i Portić, BAŠKA.

Organizatori manifestacije Krk food fest koja se održava na teme Okusi proljeća (10.04.-31.05) i Okusi jeseni (20.09.-20.10.2019.) su TZ otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice, u suradnji s poduzećem Abisal i Gastronautima.

Dodatne informacije potražite na stranici http://Gastronaut.hr