Punat se nalazi u dobro zaštićenom zaljevu (Puntarska draga), na južnoj obali otoka Krka (35 km od mosta). Blaga klima i biserno čisto more privlače mnoge turiste. Punat je jedan od najvećih nautičkih centara na jadranskoj obali.

Najkvalitetniji smještaj u svakom turističkom mjestu jesu hoteli, koji su u Puntu okruženi zelenilom maslina i borova, s pogledom na more. Gotovo obiteljska atmosfera vlada u sva tri hotela koji ukupno nude 650 kreveta u kvalitetnim smještajnim objektima s *** zvjezdice.

Hotel KANAJT smješten u mirnom okruženju maslina, podalje od dnevnih vreva, ističe se luksuzno uređenim sobama, restoranom i kušaonicom maslinovog ulja, ponudom aktivnosti od jedrenja, skijanja na vodi do teniskog terena, te vrhunskim restoranom MARINA u krugu marine, s pogledom na mnoštvo jedara i otočić Košljun u pozadini. Za ljubitelje pješačenja, trackinga ponad hotela vode šetnice, odnosno pastirske staze, kojima se može stići sve do Baške i Stare Baške, ukupno oko 40-tak kilometara. O prošlim vremenima svjedoče i arheološki nalazi, neposredno iza hotela, gdje su ostaci crkvice Sv. Petra, prvobitno sagrađene u VI. stoljeću.

Hotel OMORIKA nedavno je obnovljen u suvremenom stilu. U ponudi hotela, osim moderno uređenih soba, je dječje igralište, blizina plaže i iznajmljivanje bicikala.

Hotel PARK odiše domaćinskom atmosferom, nalazi se u samom središtu mjesta i pruža osobitu pogodnost odmora za obitelji. Poseban naglasak pridaje se animaciji, postoji «mini klub» za djecu, a organiziraju se mnoga zanimljiva događanja za goste, naročito u listopadu za vrijeme berbe maslina.

 
Copyright TZO Punat, 2006.-2016. - Design & hosting by Novena