TZ Punat

Dadathlon festival 2024.

Dadathlon festival i ove godine dolazi u Punat u još boljem i većem izdanju!
Dadathlon festival je obiteljski događaj namijenjen prvenstveno povezivanju tata i djece kroz sport i razne zabavne aktivnosti.
Festival promovira zdravi i aktivni život kroz kvalitetno obiteljsko druženje. 
Glavni dio festivala čini Dadathlon utrka za tate i djecu, simbolični mini maraton  u kojem nije važna brzina niti fizička sprema nego povezivanje i zabava, popraćena mnogobrojnim zabavnim radionicama i sadržajima za tate, mame i djecu.
Mališani će se zajedno sa svojim tatama moći okušati u raznim sportskim i kreativnim aktivnostima a mame očekuje poseban program za opuštanje i druženje!  Osim toga u pripremi je raznovrsna gastro ponuda, uz "kulinarski show" a festival će biti okrunjen s predstavama te plesnim sardžajem uz DJa.
Prijave na Dadathlon utrku se vrše putem poveznice ispod dp kraja travnja: 

Napomena !!
Na utrku nije potrebno prijavljivati djecu. Prijavljuju se samo roditelji - tate koji će sudjelovati u utrci sa svojom djecom stoga je potrebno upisati broj i dob djece zbog nabavke točnog broja majca.

Video prošlogodišnjeg Dadathlona u Puntu:

https://www.youtube.com/watch?v=LrS9TWuc-ic

 

Okosnicu Dadathlon festivala čini mini maraton za tate i djecu od 3km uz more u kojoj brzina i fizička sprema ne igraju ulogu, već međusobno povezivanje i dobra zabava, a sva dječja pomagala su dozvoljena (biciklice, romobili, kolica itd). U duhu Dadathlona, koji je sada već rasprostranjen koncept sportskih evenata za tate i djecu u trčanju, planinarenju i bicikliranju, uz subotnje trčanje, u nedjelju se obitelji mogu pridružiti vođenoj obiteljskoj šetnj ili pak obiteljskom bicikliranju i time obuhvatiti sve tri discipline. Sve sudionike Dadathlon Run mini-maratona očekuju jednake majice, bogati startni paketi prepuni proizvoda pokrovitelja Dadathlona 2024 te medalje za sudjelovanje!

Dadathlon festival ove godine ostvaruje suradnje s partnerima sa područja cijele Hrvatske koji u svom radu naglašavaju važnost aktivnog načina života i angažiranog roditeljstva. Posebno nas raduje što će s nama biti poznati mladi tata iza Instagram i TikTok kanala „Tata priča“, Ivanom Poslon, koji će voditi panel za mame i tate te kao kineziolog predvoditi vježbe za tate i djecu. Također smo sretni da naš uspješni kulinarski show u kojem tate i djeca pripremaju gigantski omlet od 1000 jaja ove godine predvodi Matija Švaljek, nekima poznatiji kao „Tata u kuhinji“ sa Instagrama. Osim toga, tim iza projekta Aktivna Hrvatska, osigurao nam je vrhunske kineziologe koji će voditi zagrijavanje prije utrke. A po prvi puta, sklopili smo suradnju i sa organizatorima legendarnog glazbenog festivala Velvet sa otoka Krka koji će rasplesati male i velike kroz „Mini Velvet“ disko uz DJ glazbu.

Partnerske udruge sa otoka Krka i Rijeke već tradicionalno će se odazvati kako bi djeci i roditeljima pružali „taster“ svojih uobičajenih aktivnosti pa će tako Malonogometni klub Punat organizirati nogometnu utakmicu za tate i djecu, udruga Maura kal iz Krka omogućit će djeci da se okušaju u streličarstvu, a Atletski klub Krk pružit će mogućnost mjerenja brzine trčanja. Škola sporta Zvrk priredit će zabavan parkur, Karate Klub Krk Croatia vodit će sportske vježbe za djecu i odrasle, a u nedjelju će Marko Sladić, avanturistički vodič, voditi simulaciju kampa preživljavanja i natjecateljske igre za djecu i odrasle. U nedjelju možete biti kreativni uz ekipu iz igraonice Lollipop iz Kostrene ili pak isprobati tehniciranje biciklom na poligonu Bike Parka Punat.

To nije sve! U dječjem šatoru možete se okušati u znanstvenim pokusima pod budnim okom ekipe iz Tinker Labsa iz Krka ili pak zasvirati i zaplesati uz glazbenike iza „Muzika u koracima“.  Festival ima i sajamski karakter pa će tako Slatkopedija prezentirati svoje slikovnice, a udruga Status M iz Zagreba će predstavljat svoje projektne aktivnosti u području muško-ženske ravnopravnosti, kao što je to Festival tata. Na prostoru festivala u svakom kutku bit će raznih sadržaja i igara za djecu, a sve to medijski poprati Daddyhoodov dugogodišnji partner „Avanture malih okica – portal koji zna kamo s djecom“. Prvi dan festivala okrunit će kazališna predstava „Tata-slikovnica i Sebastian“,a u nedjelju ćemo se svi zajedno nasmijati uz „Famozni cirkus klauna Marka“.

Dadathlon naravno nije nipošto samo za tate i djecu - bake, djedovi, tete, stričevi, mali i veliki prijatelji, stranci i domaći,  svi koji se ovdje nađu su dobrodošli i pronaći će nešto za sebe. Tako će se mame moći opuštati na jogi u parku i na body-mind vježbama uz Infinity Sport, kao i usvojiti vještine filcanja vune uz „Žene za otok“ ili pak naučiti tehniku decoupage-a uz članice kreativne sekcije „Takajica“ iz udruge Puntarske užance. Za one najmlađe bit će tu čak dva dvorca na napuhavanje koje nam posuđuje Zabavni centar HipHop iz Rijeke kao i kutak s pješčanikom. A za sve posjetitelje naravno tu je i gastronomska ponuda kao i subotnji večernji party uz Velvet tim i nedjeljni after party u Beach baru Medane.

Dadathlon festival organizira Hrvatska udruga tata „Daddyhood Croatia“ u suradnji s krovnom organizacijom Daddyhood Europe te uz financijsku i organizacijsku podršku Općine Punat, Turističke zajednice Punat, Grada Krka i Primorsko-goranske županije. Događaj potpomažu i Marina Punat i mnoge lokalne tvrtke, a festival se ne bi mogao održati bez brojnih domaćih volontera uključujući članova udruge Srcem za Punat i učenika Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Punat. Fotografije i video snimke osigurava tvrtka F Media.

Sve novosti i objave popratite na Facebook profilu udruge Daddyhood Croatia:

https://fb.me/e/6tj812hqQ

U slučaju dodatnih pitanja možete se obratiti putem messangera, putem emaila: info@daddyhoodeurope.com ili direktno putem WhatsAppa na +38598559399